Over Marieke

Mijn naam is Marieke van der Spek. Ik heb ruim 20 jaar als HR Business Partner gewerkt binnen grote internationale bedrijven zoals Cirque du Soleil, Yves Rocher, Danone en adidas group.

In 2015 veranderde mijn leven volledig door een scheiding. Het voelde alsof de grond onder mijn voeten wegviel. Alles wat vaststond, stond niet meer vast. Ik vertrok naar Amsterdam en heb sindsdien bewust en onbewust mijn leven helemaal opnieuw ingericht maar nu op gevoel. 

De eerste reactie was om alles om te gooien maar ik wilde eerst voelen wat ìk nu echt wilde. Ik wilde verandering, verbinding en iets voor anderen betekenen door ze te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik ben, naast mijn werk bij adidas, een internationale coaching opleiding gaan volgen en in 2018 was ik er klaar voor om voor mezelf te beginnen. Het voelde als een sprong in het diepe na altijd in loondienst te hebben gewerkt maar dit was wat ik echt wilde.

Het leven lachte me weer toe, ik kocht voor het eerst alleen een huis in Amsterdam en ik leerde mijn lief, Eric, kennen. Na een paar jaar latten ben ik naar Culemborg verhuisd (dat was wel een ding voor iemand die voornamelijk in grote steden heeft gewoond).

Ik haalde plezier en voldoening uit mijn werk maar het ondernemerschap voelde ook zwaar. Mijn onzekerheid werd vaak versterkt en ik bevond me vaak buiten mijn comfort zone. Eind 2019 maakte ik kennis met psychedelica en dat heeft mijn leven enorm verrijkt. Het heeft me dichterbij mezelf gebracht dan ik ooit had durven hopen. Ik accepteer mezelf nu en ik ben eindelijk gaan staan voor wie ik wil zijn zowel in mijn werk als privé. 

In mijn werk als coach merkte ik bij mijn klanten, dat vaste denk- en gedragspatronen het moeilijk maken om te veranderen. En dan vooral om die los te laten. Want verandering betekent uit het comfortabele stappen en nieuwe dingen uitproberen. Sommige patronen zitten zo diep, dat praten alleen niet helpt.

Psychedelica helpt om dieper te gaan. Het creëert een helder  bewustzijn. Inzichten worden van het onderbewustzijn naar het bewustzijn gebracht en dat maakt het mogelijk om van te leren. Coaching werkt daar heel goed bij.

Mijn werk als gecertificeerd coach, de ervaring in psychedelica en mijn opleiding tot  Psychedelic Practitioner bij Synthesis, komen hier heel mooi in samen.

Mijn missie

Het is mijn missie om mensen te begeleiden zodat ze nieuwe inzichten krijgen, dichterbij zichzelf komen en hun eigen mooie en unieke kwaliteiten weer zien.  Om zo te zijn wie ze het liefste willen zijn.

Ethiek

Ik ondersteun de ethiek van de North Star Ethics Pledge voor het werken met psychedelica. De pledge oftwel de belofte is een eerste stap, een commitment van individuen om ethiek voorop te stellen in de liefde voor het werk met psychedelica.